dev1
 
Välj söksätt
  • Barnensbibliotek
  • Webb
Search
 

Hitta böckerna i katalogen

För att hitta böcker på andra språk i katalogen använder du Avancerad sök och klickar i Andra språk.

Vill du söka på ett bestämt språk använda fritextsökningen (ord i beskrivningen) i Avancerad sök. Skriv in språket du letar efter.

 

Vilket språk läser du på?

Vad är språk?
Prat, skrift, tecken, bild, dans och musik. Alla sätt som vi uttrycker oss med är språk! Med språk kan vi göra oss förstådda och vi kan förstå andra. Ju mer språk vi har desto bättre kan vi förmedla och förstå nyanser, känslor och budskap av olika slag. Maxa språken så får du ett rikare liv!

Vår flerspråkiga jord - och land!
Nästan 7000 språk talas runt om i världen och bara i Sverige pratas det på 200 språk. Internet och snabba sätt att resa har gjort avstånden till andra människor små. Så det är bra att kunna flera språk. Sätt igång och bli som de flesta människor på jorden: flerspråkig!

Internationella biblioteket - låna böcker på 100 språk!


På Internationella biblioteket finns 200 000 böcker på mer än 100 språk. Här kan du låna böcker för alla åldrar - kapitelböcker, sagor, faktaböcker och mycket mer. Här pratar personalen 30 olika språk. Böckerna på ditt språk kan du låna genom ditt lokala bibliotek, var du än bor i landet. Fråga din bibliotekarie!

Om du vill se vilka böcker på ditt språk finns, öppna www.interbib.se

Klicka först på ”Avancerad sök”, sedan välj från listan ditt språk och din åldersgrupp. Tryck på sök!

När du har hittat det du vill ha, be bibliotekarien på ditt närmaste bibliotek att beställa boken åt dig. Det kostar ingenting! Om du bor i Stockholm kan du också besöka biblioteket själv.

 

» Lista med böcker som finns på svenska och minst ett språk till. Excel.

Läs en bok

[hebreiska
arabiska
tigrinja
madarin
koreanska
thailändska
ryska
grekiska]

 

Flerspråkiga böcker

Böcker med två eller flera språk i samma bok är bra på fler sätt, t ex om du vill ge barn med olika modersmål samma berättelser.

Nypon förlag, Olika förlag, Vivlio förlag, Ndio/Mantra Lingua och pionier press är några förlag som ger ut titlar med två språk parallellt.

Här kommer några boktips.
Fler flerspråkiga boktips hittar du t ex på Tema modersmål: modersmal.skolverket.se

 

 

 

-1