dev1
 
 
Välj söksätt
  • Barnensbibliotek
  • Webb
Search
 

Nyfiken på skräck. Bild på fladdermus med hemska tänder.

Törs du läsa?


Det finns många sorters rädslor. Man kanske inte är rädd för spöken men för att behöva äta nåt man inte gillar, eller de stora grabbarna på skolgården eller spindlar... Vad är du rädd för?
Värst är nog ändå spöken och monster och zombies, eller? Här får du lite boktips och länkar att skrämma upp dig med :-).
 

Lästips att börja med. De tre sista är bra högläsning. Klicka på omslaget när du vill läsa eller tycka till om boken.

Den underbara familjen Kanin och farbror EländeSuperkorta skräckisarDataspeletSpökfångarnaEn bok i serien Mystiska skolan. Pianot på vindenFlickan på kyrkogårdenFasliga fakta om märkliga platserSpökspanarnaMonstret i nattenFröken spöke finns på arabiska och trigrinskaVärldens värsta tandläkare Det kryllar av spöken Guldfisken från andra sidan graven


spöke

Fler boktips? Klicka på fladdermusen!

Lästips för dig som är läsvan. Klicka på omslaget när du vill läsa om eller tycka till om boken. 

Linje 15 till Rannebergen Den förskräckliga berättelsen om Lilla HanBokomslag: Pojken från längesen. En pojke med kortbyxor och brun jacka står på ett brädgolv. Bakom syns en skugga.varm vinter ZombiefeberDjupgravenSal 305typ helt övernaturligtSpöknätIllustrerade spökhistorierSvart vattenSagolundenAksakovs gravBlodet isar - serieSkräck. Elva rysare för mellanstadietBokomslag: Vandraren utan ansikteVålnadens röst

Lyssna på Kyrkogårdsboken på SR´s Drama för unga

  

eller Spöket som försvann och en massa andra läskiga berättelser på Barnradion - Spänning

Texten "Spänning". Länk till Barnradions sidor med spännande berättelse

Lyssna på podcasten Död mans pod så får du veta mer om spöken och andra väsen och höra riktigt läskiga historier. Tobias som är skolbibliotekarie på Kronan skolan i Trollhättan hittade lite ljudfiler på en gammal dator och gjorde om dem till en podd. Lyssna om du vågar! dodmanspod.blogspot.se eller prenumerara. Finns också iTunes så du kan prenumerera till t ex Podcaster. Sök på död mans pod!

Ungdomsböcker

offerträdetSerien Varelserna i en bokInnan helgen är överMonstrumologenVattnet drarDen kallaste flickan i ColdtownSkogens blodLägret

Fakta

Omslag till Rädsla - så funkar det av Nicolas Jacquemont. Boken finns bara på bibliotek.Teckna hjältar och monsterFasliga fakta om märkliga platserDet spökar. En hårresande guideBokomslag: Från Döda fallet till Ales stenar

Affischer att skriva ut

 

Skräckaffisch 2016

Törs du? - Skräck, spöken och monster, utgivna 2016
Börja läsa, Läsa själv och Läsvana. Inga ungdomsböcker på den här :)

Skräckiga och spökiga boktips - affisch att skriva ut om du vill.

Tips på böcker som det spökar i. Filen är en pdf i A3. Alla titlarna är utgivna i år och du hittar dem här bredvid till vänster. 

Skräckböcker från 2013

Högerklicka här och välj Spara länk som... om du vill skriva ut affischen. Den är gjord som pdf i A4 men välj gärna att skriva ut den som A3 - och i färg förstås :). Alla böckerna hittar du här bredvid till vänster. 

Läskiga böcker om spöken, häxor, oknytt och odöda... utgivna 2015

 

Spöken, vampyrer och lite monster 2014

 

Affisch med zombieböcker som Ullis Tjärnberg Snättringeskolans skolbibliotek gjortUllis Tjärnberg på Snättringeskolans skolbibliotek har gjort denna zombieaffisch som du gärna får skriva ut och hänga upp! 

Tack Ullis!

Gör ditt eget monsterbokmärke (Rabén & Sjögren)

-1