dev1
 
Välj söksätt
  • Barnensbibliotek
  • Webb
Search
 


Bilderboks-

figurer

Alfons Åberg

En vanlig kille som bor med sin pappa i en stad - var som helst i världen. Stor är han inte. Och inte så stark. Och slåss gör han helst inte heller! Han är glad och busig men kan också bli ilsken, svartsjuk, spökrädd... 

Alfons hemsida

Astrid

Astrid har fyra ben, kan gå i taket och flyga vrålsnabbt! Hon bor bakom soffan med sin mamma och pappa och moster Ally. Och massa små släktingar . Astrid måste hjälpa till att passa småflugorna. Fast helst gör hon utflykter. Men för en liten fluga lurar faror överallt...

 

Här hittar du alla böckerna om Spyflugan Astrid

Barbarpapa 

Barbapapa var en varelse som växte i en trädgård. Han kom fram i jorden och växte först i ett skal och kom sedan till i den mänskliga världen. Han började leta efter någon som liknade honom. Efter att ha letat världen runt, hittade han tillslut den kvinnliga Barbamamma. Han gifte sig med henne och tillsammans bildade de en familj!

Barbapappas hemsida (engelska)

Billy

Billy är med om äventyr. Sånt som händer dig också. Billys rum, leksaker och gardinerna i köket kommer tillbaka i varje bok. Och Billys prickiga basker sitter på plats i alla lägen!

Ellen

En envis liten tjej, full av idéer.  

Findus

Findus är inte som andra katter. Han är ständigt på språng, på jakt efter nya äventyr och hamnar i trubbel. Pettson är inte som andra gubbar. De bor tillsammans i ett litet hus bredvid skogen. När Pettson inte är upptagen med att uppfinna någon ny maskin eller steka pannkakor hittar de på mycket roligt tillsammans. Till exempel campa vid sjön, tjurfäktning i hagen eller... åka till månen?

Pettsson och Findus hemsida

Gittan

"Gittan är en sån som inte klättrar på tak. För man kan ramla ner. Eller tappa sin sko, tänker Gittan.” Men Gittan kan faktiskt hantera gråvargar, fårskallar och älgbrorsor alldeles utmärkt! I den senaste boken gömmer hon bort sig, men till slut kan hon komma fram igen. 

Grodan

I böckerna får vi följa Grodan och hans vänner Grisen, Haren och Ankan.

Halvan

Halvan är alltid med när det händer något spännande. Han är en liten men tuff kille som älskar fordon. Brandbilar, polisbilar, grävskopor, bussar, tåg, sopbilar – ja till och med rymdskepp! 

Halvans hemsida

Kråke

Kråke är en vanlig 5-årig kille och böckerna om honom handlar små äventyr killar i hans ålder upplever varje dag. Han busar med sina småsystrar Elsa och Lovisa och får besök av morfar. Han går på utflykt i skogen, besöker doktorn och lär sig simma. 

Mamma Mu

Mamma Mu är en konstig ko som vill prova på allt som människor gör. Hennes bästa vän är Kråkan. En kraxig och ibland lite feg fågel.

Mamma Mus hemsida

Pino

Pino är en liten nalle med ett leende som charmar. Pino charmar alla var han än visar sig.  Pino kan dammsuga, diska, hoppa från stolen, skrämmas och kramas. Han är verkligen bäst!  

Pinos hemsida

Mulle Meck

Mulle Meck föddes i byn Djupforsen. Mia och Malte Meck heter Mulles föräldrar. Mulle Meck snickrar och fixar det mesta. Han uppfinner och skapar saker av allt och inget.

Mulle Mecks hemsida

Prinsessor

Det sägs att prinsessor bara gifter sig och föder barn. Men denna prinsessa är något annat. En prinsessa som inte bara gifter sig och föder barn utan också slåss med rövare och drakar.

Prinsessans hemsida

Pippi

Pippi är en ovanlig flicka. Hon har fräknar, röda flätor som står rakt ut och är världens starkaste.

Miffy

Miffy är en liten nyfiken kanin som leker och utforskar. 

Miffys hemsida

Snurran

Snurran är en trotsig, envis och underbar kattflicka. Hon har mycket bestämda åsikter och låter ingen bestämma över henne. 

 

Här hittar du böckerna om Snurran

-1