dev1
 
Välj söksätt
  • Barnensbibliotek
  • Webb
Search
 


Hallå där Drakbard!

I nya boken, av Suzanne Mortensen och Andrea Femerstrand, Drakjakten berättas om draken Drakbard. Vi har intervjuat draken!

 

 

Intervju

Hallå där Drakbard! Vem är du?
Jag är en drake med gula ögon, två vingar, fyra ben med kraftiga klor och lång svans som ringlar på marken.

Kan du spruta eld?
Självklart kan jag det! Jag kan också ändra storlek när det behövs. Ibland är det praktiskt att vara en liten drake och ibland passar det bättre att vara stor.

Vad tycker drakar om att hitta på?
Vi gillar att flyga ikapp, ha eldsprutartävlingar, leka med drakungar, plaska omkring i floder och sjöar, äta saftiga bär, grönt gräs och knapriga kvistar.  

Var bor drakarna?
I Drakarnas land. Det är en hemlig plats där vi kan leva i fred utan rädsla för att bli jagade och dödade. Fast nu har jag flugit ända till tvåfotingarnas, ja alltså människornas värld för att klara av ett farligt uppdrag.

Berätta mer!
Jag är på jakt efter ett stulet drakägg. Jag måste hitta draktjuven och föra tillbaka ägget till Drakarnas land. Det skulle vara hemskt om drakungen placerades i bur i en djurpark eller skadades på något sätt.

Det låter spännande!
Ja och svårt. En del tvåfotingar blir livrädda när de träffar på mig medan andra tar till alla knep för att försöka fånga mig. Tack och lov får jag god hjälp av Jakob och hans bästis Isabella i Lund. De är mina bästa människovänner.

Lyckas du med uppdraget?
Du kan läsa allt om det magiska äventyret i Drakjakten. Titta gärna på de fina bilderna också. Det är Andrea Femerstrand som har illustrerat boken.

 

Tack till Suzanne Mortensen som hjälpte Drakbard att svara.

Drakbard - en drake. Två barn rider på hans rygg.

Så här ser första delen i serien (än så länge finns det bara en bok) om Drakbard - Drakjakten av Suzanne Mortensen ut. Andrea Femerstrand har ritat bilderna i boken.Drakjakten

» Läs mer om Suzanne Mortensen

» Läs mer om Andrea Femerstrand på hennes blogg. Där finns bland annat tutorials för den som vill bli bättre på att teckna!

 

TIPS!

» Du har väl sett drakpysslet vi fått från Karin Linderoths bok Våra nordiska drakar och konsten att spåra dem av Sir Adrian Dratt?

-1