dev1
 
Välj söksätt
  • Barnensbibliotek
  • Webb
Search
 

Följ med i Jacks spår

 

Har du läst böckerna om Jakten på Jack? Vi gick och spanade i hans trakter efter honom, och hittade minsann spår av både drakar och varulvar.

Häng med på jakten! Vi börjar nere vid Riddarfjärden. Text: Noomi Hebert

Mer att läsa...

» Bokturista

» Följ med Anna och Erik när de vandrar i Kalle Skavanks spår

» Om e-böcker

» Hur får man Läsmuskler?

Börja här och scrolla neråt.

”Tro inte på dårarna som säger att det finns ett sjöodjur i Riddarfjärden.
Det finns såklart TRE stycken!”

 

Men… ser det inte ut som om det ligger något där i vattnet? Vad kan det vara? Fram med en innebandyklubba och hiva upp det!

Utdrag ur trolldomsboken.

 

Punka och motorstopp: en handbok för alla motorcyklister”. Det är ju Bettys bok, som hon lurade varulvarna att tro att det var trolldomsboken. De måste blivit så arga att de slängde tillbaka den i vattnet!

 

Här ute på piren vid slänggungan på Gröna Lund träffade Jack och Betty på Rurik, och fick kakor stora som brödsmulor och te i koppar som var stora som fingerborgar. Och det var här varulvarna anföll för att få tag i trolldomsboken. Den har skvalpat en bra bit i vattnet!

Nu far vi tvärsöver vattnet, och tar en sväng till Södermalm och Vitabergsparken. Hur vi tar oss fram? Vi förtrollar bara närmsta motorcykel och flyger iväg, så klart! Tittar man ner kittlar det i magen!

 

 

 

 

Nu är vi i Vitabergsparken. Men… kan det där verkligen vara Bettys motorcykel? Skulle hon våga ställa den så minsta lilla vätte och vittra kan se den?

Nu är vi tillbaka i Gamla stan. I de här gränderna drar varulvarna fram, tillsammans med vittror, bergstroll och svartalver. Men den varelse vi skymtar är nog bara en vanlig turist. Eller…?

Det här måste vara porten till Bettys verkstad. Den ser ju ut precis så här! Men några brödrostar syns inte till.

Här är ett äkta monster – draken som besegras av Sankt Göran. De som inte har förstått att det finns drakar på riktigt tror att det bara är en saga, men vi vet ju bättre!

Men titta! Vid foten av drak-statyn sitter en bekant figur. Nej, det är ingen svart-alv - det är Martin Olzcak, som har skrivit böckerna om Jack!

Kom så kollar vi om han har tid att prata lite. 

Bildspel

Jakten på Jack - vi letar spår efter Jack i Stockholm. Klicka på det lilla i:et i övre vänstra hörnet så ser du texten också.

"Tro inte på dårarna som säger att det finns ett sjöodjur i Riddarfjärden. Det finns såklart TRE stycken! <br>Utdrag ur trolldomsboken. Men, ser det inte ut som om det ligger något där i vattnet? Vad kan det vara? Fram med en innebandyklubba och hiva upp det. Punka och motorstopp: en handbok för alla motorcyklister. <br>Det är ju Bettys bok, som hon lurade varulvarna att tro att det var trolldomsboken. De måste blivit så arga att de slängde tillbaka den i vattnet! Här ute på piren vid slänggungan på Gröna Lund träffade Jack och Betty på Rurik, och fick kakor stora som brödsmulor och te i koppar som var stora som fingerborgar. Och det var här varulvarna anföll för att få tag i trolldomsboken. Den har skvalpat en bra bit i vattnet! Nu far vi tvärsöver vattnet, och tar en sväng till Södermalm och Vitabergsparken. Hur vi tar oss fram? Vi förtrollar bara närmsta motorcykel och flyger iväg, så klart! Tittar man ner kittlar det i magen! Nu är vi i Vitabergsparken. Men, kan det där verkligen vara Bettys motorcykel? Skulle hon våga ställa den så minsta lilla vätte och vittra kan se den? Nu är vi tillbaka i Gamla stan. I de här gränderna drar varulvarna fram, tillsammans med vittror, bergstroll och svartalver. Men den varelse vi skymtar är nog bara en vanlig turist. Eller?? Det här måste vara porten till Bettys verkstad. Den ser ju ut precis så här! Men några brödrostar syns inte till. Här är ett äkta monster - draken som besegras av Sankt Göran. De som inte har förstått att det finns drakar på riktigt tror att det bara är en saga, men vi vet ju bättre! Men titta! Vid foten av drak-statyn sitter en bekant figur. Nej, det är ingen svart-alv ? det är Martin Olzcak, som har skrivit böckerna om Jack! Kom så kollar vi om han har tid att prata lite. Läs gärna intervjun med Martin.

 

Det finns 3 serier om Jack.
Alla finns som e-bok och ljudbok. Klicka på omslagen så hittar du allihopa.

Trolldomen i gamla stan. Första delen i första serien om Jack - Jakten på Jack

Jakten på Jack - Första delen heter Trolldom i Gamla stan

Drakar i Globen. Första delen i andra serien om Jack - Spådomen om Jack

Spådomen om JackFörsta boken heter Drakar i Globen.

Vampyrer på Sergels torg. Första boken i tredje serien - Jacks förbannelse

Jacks förbannelse. Första boken heter Vampyrer på Sergels torg

-1