dev1

"Ibland upptäcker jag faktiskt att saker jag har fantiserat ihop finns på riktigt. Eller i alla fall nästan på riktigt." » Läs intervjun med Maria Engstrand

 
Välj söksätt
  • Barnensbibliotek
  • Webb
Search
 

Läs om författare och illustratörer (klicka på första bokstaven i efternamnet):

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Lotta Olsson

Om Lotta 

Visste du att:

Lotta och hennes man Ulf Nilsson har skrivarkurser för andra författare i hur man skriver för barn. Även en författare måste gå på kurs ibland.

Lotta skriver också vuxenböcker och översätter från engelskan.

Morris-böckerna finns på andra språk också, till exempel kinesiska.

En virkad Morris tittar i en Morris-bok

 

En annan resa
Ibland är det trist. Då är det skönt med en resa. Jättemyrsloken känner precis så. Men att resa kräver förberedelser, menar hasselmusen. Ibland en spruta. Myrsloken väljer en annan resa, en inre resa: en teaterföreställning. Dvärgelefanten Arne regisserar. Det handlar om att förstå hur och vem du är.

 

 

 

 

Konstiga djur
Jättemyrsloken är konstig, alltid annorlunda än alla andra. Tillsammans med Näbbmusen ordnar han en tävling: Vilket är det konstigaste djuret i hela världen? Jättemyrsloken är säker på att vinna första pris. Inte visste han att jorden var full av så många vanliga och ovanliga djur. Vem är egentligen normal?

 

 

 

 

 Alla kläder på

Först ska första strumpan på. Andra strumpan: det ska gå. På med tröjan. Känns den trång? Ärmen är nog lite lång... bra då tar vi byxan nu. Heja du är duktig du. En rytmiskt rolig ramsa hjälper till att få på kläderna. Det är inte så lätt alla gånger. Men till slut blir det bra.

 

 

 

 

Zucchini till en tax

Zucchini till en tax

Ella och Kattpoeten ger sig av på en resa till bokstavslandet. Där betyder alfabetet mer än vanligt. Ord och bokstäver används på ovanligt många sätt. Följ med på ett roligt äventyr.

Maria Jönsson har ritat bilderna.

 

 

 

 

Morris hos frisören

Morris 

Nyaste Morris-boken heter Morris hos frisören. Den kom 2007. Maria Jönsson har ritat bilderna.

Redan när Morris var valp, var han ganska långhårig. Nu har han blivit ännu mer långhårig, och matte tycker att det är dags att han går och klipper sig. Morris blir lite orolig när matte bara går sin väg, men snart märker han att det inte är så dumt att bli ompysslad av frisören.

 

 

 

Lisa Bengtssons memoarer

Elva år på jorden. Lisa Bengtssons memoarerElva år på jorden.

Lisa skriver sina memoarer fast hon bara är 11 år. Hon gillar verkligen att skriva, speciellt rimmade dikter. Slöjd älskar hon däremot inte alls - kanske för att läraren inte tror att hon kan. Ändå ska alla få ihop nåt till höstbasaren. Lisa sliter men det vill sig inte. Hon söker tröst hos mormor som bara säger "Ge dig till tåls". Vad menar hon med det? Lisa har också ett annat mysterium att lösa. Var har storasyster Jenny egentligen varit?

Tyck till om boken här!

 

 

Tolv dagar i mitt livTolv dagar i mitt liv

Efter sportlovet är allt så konstigt i skolan. Lisas bästa kompisen är plötsligt med Emma istället. Storasyster Jenny bara bråkar och Lisas dikter vill inte bli så bra som hon tänkt sig. Dessutom river hon sönder pappas gamla bok Ivanhoe. Hjälp! Lisa är en skön tjej som är bra på att ställa till det för sig. Tur att hon skriver sina memoarer redan så vi får härliga berättelser och dikter att läsa.

Tyck till om boken här!

 

 

Tretton ynka veckorTretton ynka veckor

Tredje boken om Lisa Bengtsson, som skriver sina memoarer. Om tretton veckor fyller Lisa 12 år och skall börja i sexan. Klassen säljer godis för att få in pengar till klasskassan, men det är inte lätt. Kajsa är underlig. Är hon arg på Lisa? Lisas syster är tillsammans med Bogart, som är filmälskare, på gränsen till nörd. Lisa är också kär, men är kärleken besvarad?

Tyck till om boken här!

 

 


Lotta
 

Olsson

Om Lotta 

Visste du att:

Lotta och hennes man Ulf Nilsson har skrivarkurser för andra författare i hur man skriver för barn. Även en författare måste gå på kurs ibland.

Lotta skriver också vuxenböcker och översätter från engelskan.

Morris-böckerna finns på andra språk också, till exempel kinesiska.

En virkad Morris tittar i en Morris-bok

 

-1