dev1

"Ibland upptäcker jag faktiskt att saker jag har fantiserat ihop finns på riktigt. Eller i alla fall nästan på riktigt." » Läs intervjun med Maria Engstrand

 
Välj söksätt
  • Barnensbibliotek
  • Webb
Search
 

Läs om författare och illustratörer (klicka på första bokstaven i efternamnet):

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

 

Johanna

 

Thydell

Johanna Thydell är född 1980 i Nässjö, men uppvuxen i Värnamo. Nu bor hon i Stockholm. Johanna var bara 19 år när hon skrev sin första bok I taket lyser stjärnorna. 

 

 

Johanna Thydell I taket lyser stjärnorna
I taket lyser stjärnorna

Jennas mamma har cancer. När Jenna går i sjuan har cancern spridit sig och snart ska Jennas mamma dö. Kan man leva utan sin mamma?
Jenna i I taket lyser stjärnorna är inte Johanna men de har båda varit med om samma sak - att mamma dör i cancer.

Boken har blivit film!

 

 

Johanna Thydell, det fattas en tärning

Det fattas en tärning.

Den handlar om 16-åriga Petra, som hatar sitt namn. Istället vill hon bli kallad för Puck, det namn som hennes pappa gav henne som liten. Det är bara bästa vännen Emanuel som känner till Pucks längtan efter sin pappa. Men inte ens Emanuel får veta hur rädd hon är för att bli sviken igen. Av honom, av pappan och av Micke som hon kanske är kär i.

Finns också som ljudbok. 
 

Ursäkta att man vill bli lite älskad

Nora går i gymnasiet och är inte speciell alls. Osäker och med noll självförtroende. Bästa kompisen Lisa spelar i en annan liga. Perfekt, snygg, charmig och omtyckt av alla. Nora älskar Lisa. Rider på hennes energi, styrks av hennes mod. Lisa peppar Nora att våga flirta med snygga Stoffe. Och faktiskt blir de bjudna dit på fest. Men där händer något som får stora konsekvenser för deras vänskap. Starkt och träffande om självkänsla, vänskap, kärlek och svek.

 

Det är en gris på dagis

En gris är världens ensammaste. Han smiter till dagiset. Barnen släpper in honom och klär ut honom så fröknarna inte ska förstå. Hela dagen blir jätterolig tills fröken ser att DET ÄR EN GRIS PÅ DAGIS! Hon drar ut honom. Så blir han ensam igen. Men barnen kan komma till grisen och leka i stället.

-1