dev1

"Ibland upptäcker jag faktiskt att saker jag har fantiserat ihop finns på riktigt. Eller i alla fall nästan på riktigt." » Läs intervjun med Maria Engstrand

 
Välj söksätt
  • Barnensbibliotek
  • Webb
Search
 

Läs om författare och illustratörer (klicka på första bokstaven i efternamnet):

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

– Alla mina böcker handlar om djur på ett eller annat sätt och det har sin naturliga förklaring. Jag är nämligen en riktig djurnörd.

Läs om Charlotte Hage  »

Jag heter Pia Hagmar och är född 1961 i Göteborg. Sedan drygt tio år bor jag utanför Frändefors i södra Dalsland tillsammans med min man, våra tre barn, katten Elvira och hästen Magriffe...

Läs mer om Pia »

Lin har bland annat skrivit Kärleksboken, Teddy i huset och Miss Amanda Hill... Dessutom vet hon massor om hästar!

Läs mer om Lin Hallberg »

Thomas Halling är:

Född i Helsingborg 1962. Lärare sedan 1990. Författare sedan 1995.

Läs mer om Thomas Halling »

Bitte Havstad bor på Styrsö i Göteborgs södra skärgård. Hon har arbetat som scenograf och kostymör i många år. Bittes första bok kom ut 2006.

Läs mer om Bitte Havstad »

 

 

"Jag har alltid älskat djur, men när jag var liten fick jag inte ha något eget djur. Jag brukade rädda fågelungar som hade ramlat ner ur boet och allt."

» Läs om Puzzel och Fräs och om deras författaren Isabelle Halvarsson

Det finns inget för unga tjejer! Allt riktar sig till äldre, väldigt mycket mer avancerade VUXNA. Jag ville göra nåt för de okyssta...

Läs mer om Emma Hamberg »

Anna Hansson med hunden Dolly

Anna Hansson har skrivit över hundra böcker! Om monsterhotell, detektiven Dolly, Stallet Lyckan, Klass 5c, jakt, skräckhistorier, äckliga saker och märkliga varelser ...

 Läs intervjun med Anna Hansson »

Lennart Hellsing. Foto Rabén

Du känner väl till Krakel spektakel, Bagar Bengtsson och Herr Gurka? Ramsorna om dessa figurer har skrivits av Lennart Hellsing. Lennart har skrivit barnböcker i över 60 år.
 

Läs mer om Lennart Hellsing »

När Maja Hjertzell  var ung gillade hon "Harriet, spion" av Louise Fitzhugh. Maja skaffade ett likadant bälte som Harriet, och lade en anteckningsbok i väskan på bältet. I anteckningsboken skrev hon upp saker hon såg. En bra början om man vill bli författare.

Läs mer om Maja »

Levi Henriksen är från Norge och har skrivit många böcker på norska. Hans första barnbok som översatts till svenska är Astrid Baros genialiska plan. 

Något som inte många vet om Levi är att han en gång uppträdde som folkdansare i Petersburg i Alaska på 17 maj när han var där för att fira den norska nationaldagen.

» Läs mer om Levi Henriksen

Manusförfattaren Alex Haridi fick idén till sin bok Huset mittemot från en grav utan text.

Se intervju med Alex Haridi »

Anthony Horowitz föddes 1955. Han debuterade 1978, och har skrivit fyrtio böcker. Han är en av Storbritanniens mest lästa och älskade ungdomsboksförfattare..

Läs mer om Anthony »

Lisa Hyder har drömt om att bli barnboksförfattare eftersom det verkar vara det roligaste man kan göra på denna jord. Och än så länge är det precis det. Hennes första barnbok kom ut våren 2014 och heter Bibliotekskuppen.

» Läs mer om Lisa Hyder.

"Min första bok handlade om en häst, fast jag var inte särskilt hästintresserad. Det blev bara ett kapitel. Jag är inte så bra på att göra klart och det måste man ju om det ska bli en bok", säger Ann Caroline Håkans.

» Läs mer om Ann Caroline Håkans

Dan Höjer står i dörröppningen till ett hemligt rum på sin balkong.

Dan Höjer avslöjar allt: han ljuger, han stjäl, han har inget minne – och så har han hittat ett äkta tidshål i sin egen lägenhet!

Läs mer om Dan Höjer »

Rune Andreasson började teckna Bamse 1966. Idag görs serien av ett tiotal tecknare och tre manusförfattare. En av dem är Hedvig Häggman-Sund. Hon började rita för Bamse när hon var sjutton år gammal.

Läs mer om Hedvig - Bamsetecknare

Maria Herngren jobbar ofta ihop med Eva Swedenmark. Oftast är det lite deckaraktiga böcker eller så ger sig ett gäng barn ut på en äventyrlig resa. Det finns så mycket att berätta om Eva och Maria så de har fått varsin sida och en ihop!

 » Läs mer om Maria Herngren

 » Läs mer om författarparet Maria och Eva 

-1