dev1

"Ibland upptäcker jag faktiskt att saker jag har fantiserat ihop finns på riktigt. Eller i alla fall nästan på riktigt." » Läs intervjun med Maria Engstrand

 
Välj söksätt
  • Barnensbibliotek
  • Webb
Search
 

Läs om författare och illustratörer (klicka på första bokstaven i efternamnet):

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Kristina har jobbat på Säpo som analytiker och skrivit många deckare för vuxna. Nu har hon även skrivit två spännande böcker om kompisarna Alladin, Billie och Simona. 

Läs mer om Kristina Ohlsson

Martin har sin arbetsplats mindre än en meter från sin säng. På kvällarna sitter han ofta uppe och läser tills han somnar av ren utmattning. 

Läs mer om Martin Olczak »

Foto på Lena Ollmark taget av Christian SaltasLena Ollmark skriver faktaböcker för barn, rysare, hästmangafantasy!, manus, översätter och dessutom skriver hon för vuxna.

Läs mer om Lena »

Pernilla har skrivit tre böcker om nagelbitande, tankfulla Cornelia och hennes bästis Tove. Annars skriver hon för film och TV. Bland annat manus till julkalendrarna "Pelle Svanslös" , "Kaspar i Nudådalen" (efter Mikael Engströms böcker) och "En riktig jul" (både bok och manus)...

Läs mer om Pernilla Oljelund »

Barnens bibliotek har hälsat på hemma hos Lotta Olsson och fått veta lite mer om Lisa Bengtsson, Morris och Lottas nya bok Zucchini till en tax.

» Häng med du också

Anders och Sören har skrivit massor av böcker ihop, bland annat böckerna om Sune och Bert.

Läs mer om Sören »

"När min dotter Alice knäckte läskoden kände jag igen mig precis. Just det! Så är det! Man fattar hur det hänger ihop, öppnar pärmarna på en bok ­ och låter sig slukas av en helt ny värld."

Läs mer om Marie Oskarsson »

Johanna Olsson Fotograf Karin Rudefelt


"Väsen är varken goda eller onda."

» Läs intervju med Johanna Olsson

Foto på Åsa Oxenmyr. Fotograf: Beatrice Engman. Länk till sida om Åsa.

» Åsa Oxenmyr 

-1