dev1

"Ibland upptäcker jag faktiskt att saker jag har fantiserat ihop finns på riktigt. Eller i alla fall nästan på riktigt." » Läs intervjun med Maria Engstrand

 
Välj söksätt
  • Barnensbibliotek
  • Webb
Search
 

Läs om författare och illustratörer (klicka på första bokstaven i efternamnet):

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

 

 

Måns har skrivit så många böcker tillsammans med Johan Unenge så jag kan inte skriva om alla här. Jag berättar bara om de som kommit ut nyligen. OK?

 

Nyaste serien heter Hotell Gyllene (Kn)Orren.

den mystiska gästenFörsta boken heter Den mystiska gästen. Så här skriver Anna-Clara om den:
Familjen Rantanen har köpt ett gammalt hotell. Pappa Roger är dammsugarförsäljare och mamma Ritva har jobbat på Finlandsbåten och kan allt som behövs. Till och med joddla. Ingo hittar en gris i skogen och en underlig gäst kommer på besök. En helt galen och rolig bok!

 

 

 

 

Eva och Adam Lyckliga idioter av Måns Gahrton och Johan UnengeEva & Adam Lyckliga idioter av Måns Gahrton och Johan Unenge

Det har gått 3 månader sedan Eva gjorde slut med Adam. Varför tänker hon då ändå på honom hela tiden? Och Adam kan inte låta bli att titta på Eva. Så dyker Petra upp. Hon ska sjunga i skolans musikal. Adam blir blixtförälskad. Eva blir störtsur. Varför då? Det var ju hon som gjorde slut! Kärlek är inte lätt!

 

 

 

 

Du och jag och hela världenDu och jag och hela världen av Måns Gahrton och Johan Unenge

Nu har låtskrivaren och gitarrspelaren Rosa börjat på skrivarkurs tillsammans med en massa tjejer och en kille. Och den killen, hiphoparen Robby T, är inte en hockeydåre som Rosas senaste kärlek Foppa eller en barnslig Trekampspelare som Rosas kompis Ville, Nej, Robby T är härligt kaxig när han rappar smarta texter i superfart. Rosa blir väldigt inspirerad. Eller vad det nu är hon blir. Det här är tredje boken om livet enligt Rosa och Ville.

 

 

Riktigt viktigt enligt Rosa Riktigt viktigt enligt Rosa av Måns Gahrton och Johan Unenge

Rosa funderar på livet och kärleken och på att vara berömd. Roliga serier blandat med korta funderingar. Helkul och fnissvarning. Missa inte alla roliga sätt att ta reda på om du är kär eller Rosa alldeles egna gitarrskola.
 

 

 

 

 

Maja, Melker och värsta proffsetMaja, Melker och värsta proffset av Måns Gahrton och Johan Unenge

Ajdå, den här boken har jag inte läst än. Har du?

 

 

 

 

 

 

Måns

 

Gahrton

-1