dev1

"Ibland upptäcker jag faktiskt att saker jag har fantiserat ihop finns på riktigt. Eller i alla fall nästan på riktigt." » Läs intervjun med Maria Engstrand

 
Välj söksätt
  • Barnensbibliotek
  • Webb
Search
 

Läs om författare och illustratörer (klicka på första bokstaven i efternamnet):

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

En teckning som Hanna Granlund ritat. Föreställer henne själv.

 

Seriestripp av Hanna Granlund om Trollharens frön.

Hanna har ritat 3 av seriestripparna som du kan skriva ut och göra klart själv. Här hittar du alla tre.

4 frågor till Hanna Granlund

Hur kom du på vad du skulle rita för serie? 
Det började med att jag tänkte "Jag vill rita harar". Det var länge sedan jag ritade djur, så det bestämde jag mig snabbt för att göra! Men vad skulle alla dessa harar ha för sig? Det landade tillslut i tre serier, som jag hoppas sätter igång fantasin! För Byggharen kan bygga vad som helst! Vem som helst kan komma på besök! Och vad som helst kan gro ur trollharens frön! Det finns inga begränsningar och det är vad som blir så roligt med berättande! Det kan hända vad som helst, vad tror du?

Hur gör du när du ritar? Har du någon favoritteknik?
Jag brukar sätta mig på något ställe jag tycker om, till exempel tycker jag om att sitta vid köksbordet och rita. Oftast så ritar jag en hel bild med bara en enda penna. Jag använder mig oftast av en svart ganska tunn penna på vitt papper. Det är en teknik jag inte får nog av och det är praktiskt att bara behöva ha en penna och ett papper för att kunna sätta igång! Men även fast jag tycker mycket om att rita svartvitt så tycker jag om att rita med färg också! Och måla! Allt är roligt! Färg är jättekul!

Har du några tips till den som vill bli serietecknare?
Till dig som vill bli serietecknare så skulle jag vilja säga "Bara fortsätt!". 
Om du inte vet vart du ska börja så utgå ifrån dig själv och ta inspiration ifrån serier du gillar och saker du är intresserad av, då blir det roligast! På bibliotek brukar det finnas massor av serier, och "vanliga" böcker att låna och läsa och få idéer av! Också det ett tips!
För att komma på idéer, eller kanske framförallt inte glömma dem, kan det vara bra att ha ett litet block och en penna i väskan eller fickan så det snabbt går att anteckna om en bra bra idé kommer flygande. 
För det kan hända när som helst! 

Vilken är din favoritserie?
Det här var en väldigt svår fråga, eftersom det finns så många många serier som jag tycker är toppen! Många olika typer av serier. Men för att säga någon så säger jag Mumin av Tove Jansson, det är alltid en favorit hos mig. En nyare serie som jag tycker är jättefin och har fastnat för är Roller girl av Victoria Jamieson, det är en serie som jag själv hade velat läsa om den funnits när jag var liten! Lyllos alla som får läsa den nu!

Kortfakta

Namn: Hanna Granlund
Född: 1990
Bor: Malmö

Gör: Tecknar, Målar, Ritar, Gör. 

Hemsidawww.hannagranlund.se

 

 

Hanna

Granlund

Hanna böcker

Serien Spöksystrar av Mårten Melin har fått omslag och illustrationer inne i böckerna av Hanna. 

Spöksystrar del 1 - Flickan på kyrkogården

Hanna har ritat bilder i den här boken: Jag ska börja skolan

-1