dev1

"Ibland upptäcker jag faktiskt att saker jag har fantiserat ihop finns på riktigt. Eller i alla fall nästan på riktigt." » Läs intervjun med Maria Engstrand

 
Välj söksätt
  • Barnensbibliotek
  • Webb
Search
 

Läs om författare och illustratörer (klicka på första bokstaven i efternamnet):

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Fot på Nicolas Jacquemont 
Foto: Cato Lein

 

Nicolas Jacquemot böcker

Nicolas Jacquemot, född 1974, är etnolog och journalist och har tidigare arbetat som bl. a. beteendevetare, översättare, pressredaktör och museilärare. Nicolas skriver faktaböcker om känslor och hur man blir en bra människa. Hans vuxenböcker kan heta sånt som: "Handbok i konsten att vara social".
Det här är hans faktaböcker för barn.

Knasiga djur

Det finns många olika djurarter, men en del är knasigare än andra. Det finns djur som finns i vår närhet, som den vandrande pinnen som man kan ha som husdjur eller dyngbaggar som lägger sina ägg i kobajs. Andra djur lever i länder långt bort, som näsapan eller igelkottsfisken som kan blåsa upp sig till en taggig boll Eller silveryxan, som är en fisk som ser ut precis som en yxa gjord av silver. Knasigt, eller hur? (6+)

 

 

 

Omslag till boken Rädsla - så funkar detRädsla - så funkar det

En bok som handlar om rädsla. Alla människor, både vuxna och barn, är rädda men för olika saker. Man kan vara rädd för stora saker som krig, terror, död och naturkatastrofer. Men oftast är det andra saker som tandläkare, läkare, djur, insekter, höga höjder, mörker och liknande saker som skrämmer oss.

 

 

 

Omslag till boken Raketbajs och snorbobborRaketbajs och snorbobbor

Vi har alla en fantastiskt fungerande kropp, men den producerar också en hel del saker som inte alltid är lika trevliga för vår omgivning. Det kommer pruttar, rapar, spyor, hickor, svett och snorkråkor ur olika kroppsdelar. Naturliga saker som här får sin naturliga förklaring. Vi gör en resa genom hela kroppen och kollar hur det ser ut.

 

 

 

Omslag till boken Kärlek - så funkar det!Kärlek - så funkar det!

Vad är egentligen kärlek? Hur vet man om man är kär i någon? Hur frågar man chans? Vad gör man när man är ihop? Kan man vara ihop med flera samtidigt?

 

 

 

 

 Omslag till Varulvar, vampyrer och andra läskiga varelserVarulvar, vampyrer & andra läskiga varelser 

Moa Hoff har ritat de läskiga bilderna

Allt om läskiga varelser som vampyrer, poltergeistar, häxor, snömannen, mumier... Som tur är finns det tips om hur du skrämmer iväg dom! Finns det svenska vampyrer och manliga häxor? Läs boken så får du veta! 

 

 

 

 

Nicolas

 

Jacquemot

-1