dev1

"Ibland upptäcker jag faktiskt att saker jag har fantiserat ihop finns på riktigt. Eller i alla fall nästan på riktigt." » Läs intervjun med Maria Engstrand

 
Välj söksätt
  • Barnensbibliotek
  • Webb
Search
 

Läs om författare och illustratörer (klicka på första bokstaven i efternamnet):

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Foto på Lin Hallberg

 

Böcker om Sigge


Sam och Sigge

Eric och Simon bor på en hästgård med shetlandsponnyer. Där har deras mamma en ridskola för barn. Som godnattsaga vill Eric och Simon höra hur det gick till när de fick sina egna ponnyer: först den busige Sam, och senare Sams lillebror Sigge som hade vanskötts av sina ägare.
 

 

 


Ridläger med Sigge

Det är skolavslutning. Elina och hennes kompisar vill bara springa i väg till ridskolan där Sigge, Sam och de andra hästarna finns. Snart ska de få åka på sitt första riktiga ridläger. Kommer Elina att få rida sin favorit Sigge?
2008
Finns också som ljudbok.

 

 

Simma lugnt, Sigge

Elina och Linnea skall vara hos mormor och morfar en vecka på sommarlovet. Elina vet att hon kommer att sakna Sigge hur mycket som helst. Det är tur att mormor tillverkar två hästar som Elina och Linnea kan sköta om. När mamma berättar att de skall se till Sigge och hans kompisar i hagen när Sigges familj är bortrest, blir Elina glad. Ännu bättre blir det när hon får veta att hon skall få vara med och tävla med Sigge, men vad skall Jossan säga?
2009
Finns också som ljudbok.

 

 

 Det spökar Sigge

Äntligen är det höst och ridskola. Elina älskar att vara på Brobygården och pyssla om de busiga ponnyerna. Allra bäst tycker hon om Sigge. Den här terminen börjar en ny tjej, Rebecka, på ridskolan. Hon verkar inte ens kunna sadla och tränsa. När Rebecka får rida Sigge blir Elina orolig. Tänk om Sigge blir Rebeckas älsklingshäst nu! 
2010

Ännu fler Sigge-böcker

 

 

Äventyr med Sigge
2010

Kom igen Sigge
2006
Finns också som ljudbok.
 

April, april, Sigge
2007
Finns också som ljudbok.

Natten då sigge föddes, 2011

Hoppa högt Sigge, 2011

Äntligen Sigge, 2012

Här kan du se alla böcker i serien om Sigge.

Ej i serie-böcker

 

Linn

 

Hallberg

Länktips

Om Lin Hallberg

Intervju med Lin på BonnierCarlsens hemsida.

 

Utfrågare i den filmade Intervjun: Nina, Isabella och Anna - Bokslukarna i Värnamo.

Böckerna om Teddy

Teddy i huset

Elsa har äntligen fått det hon drömt om, en alldeles egen häst. Men Teddy är världens busigaste och det blir inte alls så roligt som Elsa trott. Om inte Teddy lugnar ner sig kommer vi att skicka tillbaka honom, säger Elsas mamma. Hur ska det gå? Kommer Elsa att kunna behålla sin ponny?
2008

 

Teddy i trubbel

Det bor många djur på Ängsgården. Ponnyn Santos, två kattungar, en liten gris och Elsas ponny Teddy förstås. Men han är ju inte riktigt Elsas utan bara på lån. Tänk om de måste lämna tillbaka honom nu när han inte är så busig längre? Det är snart jul. Då händer något hemskt. Fjärde boken om Teddy.
2009

 

Teddy och hans vänner

Elsa börjar ta ridlektioner hos Sofia. Hennes häst Teddy får nya vänner i de små kattungarna. En mysig och ganska lättläst bok om hästar, kattungar och vänskap.

2009

 

 

 

Teddy börjar skolan
2010

Amanda Hill-serien

Cirkus i skolan

 

Samuel är ensam kille i sin klass. Det kan bli jobbigt. En dag bestämmer fröken att det är lika bra att ingen av tjejerna blir kär i Samuel. Det är bättre att alla är kompisar. Det går bra ända tills den nya tjejen dyker upp. Den dagen Amanda slår upp dörren till klassrummet, förändras allt!

 

 

Samuels cirkuslada

Amanda och Samuel skall göra en cirkusföreställning. De tränar och har kul, men Amanda blir störd av att Veronica, en av tjejerna i klassen, tränger sig på hela tiden. Det är som om hon bara bestämmer att hon skall följa med Amanda hem, även om Amanda inte vill det. När tjejerna i klassen ser Amandas mamma i tidningen, och förstår att hon är en kändis. Då blir de helt galna. Amanda vet inte hur hon skall göra. Tur att mamma finns då!

 Samuels cirkusladaMiss Amanda Hill - Samuels cirkuslada

Det var inte lätt för Amanda att komma ny till klassen. Innan hon ens hade börjat hade tjejerna bestämt sig: Amanda var mallig. Samuel var den enda som ville vara kompis med henne. Fast sen bestämde klassen tillsammans att alla ska vara kompisar. Nu tycker Amanda nästan att det var bättre när det bara var Samuel som gillade henne. Det blir så taggigt och fel hela tiden när alla ska lägga sig i.
Då är det tur att Amanda och Samuel har sin cirkus. Men så börjar tjejerna i klassen kräva att få vara med där också.
Förlagets presentation

Del 4 heter Upp i det blå

Böckerna om Anton, Klara och deras klass

Kärleksboken

 

  

-1