dev1

"Ibland upptäcker jag faktiskt att saker jag har fantiserat ihop finns på riktigt. Eller i alla fall nästan på riktigt." » Läs intervjun med Maria Engstrand

 
Välj söksätt
  • Barnensbibliotek
  • Webb
Search
 

Läs om författare och illustratörer (klicka på första bokstaven i efternamnet):

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

"Jag och mina kompisar ville göra en film, och då blev vi ju tvungna att skriva manuset själva. Och det gick faktiskt ganska bra med den där filmen, den var med i nån tävling som den vann. Några radioproducenter som satt i tävlingsjuryn frågade om jag ville skriva för radion, berättar Frida Nilsson på frågan om varför hon blev författare.

Läs mer om Frida Nilsson »

- Det är roligast när jag hittar på böckerna. Det är inte lika kul att göra färdigt bilderna. Då funderar jag oftast på nästa bok, säger Maria Nilsson Thore.

»  Läs mer om Maria som både illustrerar och skriver böcker.

Första boken av Moni som jag läste var Sejtes skatt. En helt fantastisk fantasy-bok. Den kom 1998 och finns bara på bibliotek nu. Efter det har Moni skrivit en hel rad böcker. Tsatsiki känner du säkert till!

Läs mer om Moni Nilsson »

Ulf Nlsson har skrivit sisådär 130 böcker. Han vet inte så noga och ingen orkar räkna.
Helst ligger han i sängen när han hittar på sina böcker. Titta på filmen så berättar han mer om det.

Läs mer och titta på filmen om Ulf Nilsson »

Per Nilsson är född 1954 och bor i Sölvesborg sedan 20 år. Hans första barn- och ungdomsbok kom ut 1986, efter det har han skrivit 17 böcker som alla blivit utgivna...

Läs mer om Per och se vår video »

Jonna Nordenskiöld har skrivit 3 böcker om Fia (hittills). Annars skriver hon mest dramatik (pjäser) för barn.

Läs mer om Jonna »

Magnus Nordin är en skräckmästare. I hans ungdomsböcker hittar du mysko förföljare och besatta personer. Läs om du vågar! 

Läs mer om Magnus Nordin »

Sven Nordqvist kan tänka sig att vara snickare. Eller scenograf på en teater. Eller modellbyggare. Sicken tur att han blev illustratör och författare istället!

Läs mer om Sven här »

Foto på Gunnar Nordström. Foto privatGunnar kan jättemycket om hockey och det passar ju bra, eftersom han skriver om just hockey!

Läs mer om Gunnar Nordström »

Har du läst om fotbollslaget FC Stjärnan? Historien om hur de som var lite sämre på fotboll bildade en egen klubb, tränade och slet, och som till sist fick möta sina gamla lagkompisar i en turnering... Då har du läst en bok av Arne Norlin.

Läs mer om Arne »

Jesper Nordqvist, Opal förlag

» Jesper Nordqvist
"Japanska väsen är RIKTIGT knasiga!"

Foto på Susanna Nissinen. Fotograf Hillevi Nagel

 "Väsen dök upp och krävde sig en berättelse. Det låter nog lite konstigt men så är det."

Läs intervju med Susanna Nissinen »

-1