dev1

"Ibland upptäcker jag faktiskt att saker jag har fantiserat ihop finns på riktigt. Eller i alla fall nästan på riktigt." » Läs intervjun med Maria Engstrand

 
Välj söksätt
  • Barnensbibliotek
  • Webb
Search
 

Läs om författare och illustratörer (klicka på första bokstaven i efternamnet):

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Hej bokälskare!

Jag heter Suzanne Mortensen och är bibliotekarie och författare. Jag har skrivit sju böcker om Dickens detektivbyrå. Böckerna handlar om Clara Dickens, en världsberömd detektiv med knivskarp hjärna och ett mycket varmt hjärta. Hon har svart bälte i bengalisk brottning så skurkarna får se upp när hon är i farten. Tvillingarna Svana och Svante Brodin och spårhunden Safir är hennes kloka och modiga medhjälpare. Kristina Grundström har gjort bilder till böckerna. 

Jag har också skrivit HundtjuvenGuldskatten och Inbrottet i den lättlästa serien Detektiverna. Lisa Moroni har gjort bilder till böckerna. 

I min serie om häxan Maja Stormhatt som kan trolla, flyga på kvast och göra sig osynlig ingår En häxa sitter barnvaktVilse i häxskogen, Häxkampen och Häxans skatt. Bettina Johansson har gjort bilder till böckerna.

Drakjakten är en berättelse om bästa kompisarna Jakob och Isabella som får uppleva ett magiskt äventyr i Lund med draken Drakbard från Drakarnas land. Andrea Femerstrand har gjort bilder till boken. Missa inte intervjun med Drakbard!

Stulen plånbok och Falska sedlar ingår i den lättlästa serien Lilla kaféet. Det är korta och spännande berättelser om brott i Skumarp. Klara Hammerth har illustrerat böckerna.

Det finns mer att läsa om mina böcker på www.suzannemortensen.se

Hälsningar Suzanne Mortensen, Uppdaterat 2018-08-08

 

Suzanne

Mortensen

Intervju med Draken Drakbard

 

Detektiverna

Inbrottet

Maja Stormhatt

Vilse i häxskogenHäxkampenHäxans skatt

Drakjakten är första delen i Suzannes nya serie. Stulen Plånbok och Falska sedlar är de två första i serien Lilla Kaféet

Drakjakten Stulen plånbok. Första delen i serien Lilla Kaféet.Falska sedlar

Följ med till Dickens detektivbyrå och Åhus


Kullerstenstorget i Åhus. Foto Suzanne Mortensen

Ser du det vita huset med grön dörr och gröna fönsterkarmar? Här tänker jag mig att Clara Dickens och spårhunden Safir bor och har kontor. Läget är perfekt. Det gamla kullerstenstorget ligger centralt i Åhus. Det finns gott om parkeringsplatser i närheten och om det är lång kö till detektivbyrån kan klienterna handla i glasskiosken medan de väntar på att få hjälp med olika problem.

Bostaden ligger i den vänstra delen av huset. Detektivbyrån i den högra. På kontoret står ett skrivbord med fem telefoner och ett skåp med intressanta ledtrådar och topphemliga dokument. Garderoben är full med peruker, glasögon, hattar, kläder, skor, väskor och tekniska utrustning för kluriga uppdrag. På väggen hänger en vacker tavla med Safir, medaljer och en välfylld bokhylla.
Adressen är Torget 21.

Katinkas konstgalleri ligger i korsvirkeshuset på Torget 23. Detektiverna kan inte ha en bättre granne. Katinka Bagge vet allt som är värt att veta om Åhus och hon delar gärna med sig av sina kunskaper. Katinka håller utkik efter långfingrade bovar i Stoppa ficktjuvarna och kommer med värdefulla upplysningar om inbrottstjuvar i Juvelkuppen.


Åhus museum. Foto Suzanne Mortensen

Åhus museum hittar du intill Mariakyrkan vid torget. Byggnaden förekommer i Silverskatten. Berättelsen handlar om en fantastisk samling med gamla silvermynt som ska ställas ut på museet. En kort före invigningen försvinner mynten ur kassaskåpet på museichefens kontor. Vilken tur att Dickens detektivbyrå kan rycka ut och lösa mysteriet!


Nya Conditoriet. Foto Suzanne Mortensen

Nya Conditoriet på Köpmannagatan är inte speciellt nytt men har goda kakor och smörgåsar. Detektiverna sitter ofta på uteserveringen och spanar efter brottslingar eller funderar över knepiga fall.Glassbåten. Foto Suzanne Mortensen

Glassbåten ligger vid kajen intill hamnpromenaden. Svana går ombord och får syn på misstänkta väskryckare i Stoppa ficktjuvarna.


Slottsruinen Aose hus förekommer i Silverskatten. Foto Suzanne Mortensen

Slottsruinen Aose hus från 1100-talet ligger nära hamnpromenaden. I Silverskatten leder spåren efter tjuvarna till den gröna kullen. Vilka har varit där och försökt gräva upp dyrbara skatter ur jorden?


Foto Suzanne Mortensen

Den röda byggnaden har ingång till biblioteket, polisstationen och turistbyrån i Åhus. Svana och Svantes mamma arbetar på biblioteket. Deras pappa är anställd på banken i samma område.

Dickens detektivbyrå samarbetar fint med polischef Tor Fransson och kriminalkommissarie Jonna Moberg i flera mysterier.
Papegojmysteriet upptäcker detektiverna att en kidnappare skickar hotfulla mejl från en dator på biblioteket och i Stoppa ficktjuvarna klättrar en skurk upp i trädet och försöker fly över hustaken.

Du kan läsa mer om böckerna på www.dickensdetektivbyra.se

Suzanne Mortensen

Dickens detektivbyrå

Glassbilen som försvannStoppa ficktjuvarnaSilverskattenJuvelkuppenPapegojmysterietLondonmysteriet

-1