dev1
 
Välj söksätt
  • Barnensbibliotek
  • Webb
Search
 

En lila bläckfisk som håller ett skrivblock och pennor i sina armar


Johannes Pinters

MONSTER MONSTER-SKOLA

Foto på Johannes Pinter. Lånat från Egmont Publishing

Vinn bokpaket med 2 Monster monster-böcker.Monster-tävling!


Missa inte höstens rysligaste tävling. Skapa ett häftigt ”dubbelmonster” och vinn signerade utgåvor av den nya bokserien Monster Monster!

Läs allt om tävlingen här!

Fem saker att tänka på när man ska skapa ett unikt monster som i "Monster monster".

 

  1. Kombinera två monster till ett monster-monster
  2. Monstrets utseende
  3. Monstrets namnVinn bok
  4. Vilken attack har monstret
  5. Hur besegras monstret

1. KOMBINERA TVÅ MONSTER TILL ETT MONSTER-MONSTER

I Monster monster-böckerna är fienden alltid ett dubbelmonster. Det är minst ett monster som man känner igen, och det blandas sedan med olika grejer som barnen drömmer mardrömmar om.

Tentakelväxten - en kombination av en köttätande växt och tentaklerNär man hittar på ett eget "Monster Monster"-monster så är det bara ens egen fantasi som sätter gränserna. Receptet består av att först ta ett monster som du tycker är läskigt/spännande/roligt. Sedan blandar du det med antingen ett annat lika läskigt/spännande/roligt monster, eller med något annat som du tycker är fascinerande. Det kan vara något yrke som trollkarl eller cowboy, eller äckliga djur som sniglar och spindlar, eller coola grejer som ninjas och karate. Det enda man behöver tänka på är att det på något sätt måste vara läskigt att möta.

Tänk på att det aldrig kan bli fel - ju ovanligare och tokigare monster desto bättre!

2. MONSTRETS UTSEENDE

Utseendet är bland det viktigaste när det kommer till monster! ALLA monster brukar vara spännande att se på. När du kommit på de två saker som är ditt dubbelmonster, så måste du därför bestämma hur monstret ska se ut. Här kommer ett exempel: om du vill blanda en varulv och en cowboy så måste du tänka ut hur mycket ditt nya monster ska ha av varje del. Ska det vara mest varulv eller mest cowboy, eller ska det vara lika mycket av varje? Ska Brun cowboyhatt. Bild från pixabay.comcowboykläderna vara sönderrivna efter att varulven förvandlats? Har den en stor cowboyhatt? Är varulvsdelen som en människa med hår på, eller är den lite som en varg med nos och stora öron? Ska man se det håriga ansiktet eller ska den ha en snusnäsduk för ansiktet som cowboys har ibland?

Vill du så kan du skissa lite på ett papper medan du funderar, då kan du se monstret framför dig!

 

3. MONSTRETS NAMN

Texten varulvscowboyen? cowboyvarulven? cowvarulvsboy? Hööööö?När du har ett monster som består av två olika saker så måste du bestämma dig för vad ditt monster ska heta. I de två första böckerna av "Monster monster" heter monstren t.ex Den köttätande tentakelväxten och Karatemumien. Om du blandar en varulv och en cowboy, vilket ska komma först i namnet? Blir det varulvscowboyen eller cowboyvarulven? Det bästa är att ta det läskigaste monstret sist i namnet, då blir den ett sånt monster. I vårt exempel skulle namnet alltså bli cowboyvarulven.

Testa namnet på någon du känner och se hur de reagerar. Förhoppningsvis ser de skrämda ut!

4. VILKEN ATTACK HAR MONSTRET?

Karatemumien har nunchakusEgentligen betyder den här rubriken "hur skulle monstret döda människor", men det låter så hemskt att skriva "döda" så jag har valt att kalla det "attack".
När ditt monster går till attack så finns det alltid något naturligt sätt som kommer från någon av de delar som monstret består av. En varulvscowboy skulle kunna ha två olika sätt att attackera: antingen med sina vassa huggtänder, eller med sin cowboypistol. Antingen bestämmer du dig för det ena eller andra. Eller så får den attackera med båda sakerna.

Tänk på att fienden alltid är dubbelt så farlig eftersom den består av två monster!

5. HUR BESEGRAS MONSTRET?

Skulle man inte kunna köra på monstret med en bil eller släppa ett piano i huvudet på det, kanske någon undrar. Nej, så enkelt är det aldrig när man jagar monster. De är smarta och vet när man närmar sig. Även här måste du titta på vilka delar ditt monster består av, och så får du använda den svaghet som finns inbyggt i dem. Till exempel så skulle en cowboyvarulv kunna besegras på två sätt. Antingen med silver (varulvar hatar silver), eller så får du utmana den på pistolduell (cowboys dör ofta så). Bägge sätten är svåra och riskabla för dig själv, men de är de säkraste.

Tänk på att det är jättesvårt att besegra ett monster - men det går!

-1